PLANTBEEST?


Heya,

Sherida hier, het PLANTBEEST in kwestie. Maker van plantaardige alternatieven voor alles wat je mist sinds je dagen als omnivoor of ervan weerhoudt om plantaardig te leven!


Hoewel ik sinds 2017 veganistisch eet en een hoop jaren daarvoor al vegetariër was, zijn er altijd bepaalde cravings geweest die nooit zijn verdwenen. Daarnaast had ik een omnivoor in huis die af en toe spareribs in een hoekje zat weg te knagen en mopperde dat hij best een vega versie zou eten als die dingen tenminste te vreten waren. Creatieve oplossingen bedenken is 1 van mijn sterkste eigenschappen dus challenge accepted ! Ik begon te experimenteren met dingen zoals chicken wings en ribs, goed afkijkend bij vooral de Aziatische keukens waar ze al tijden wisten hoe je vleesvervangers kon maken voor tempelmaaltijden en ging daarna door met kazen en visvervangers voor vrienden en kennissen. Tussendoor rommelde ik ook lekker in de keuken om recepten te maken voor andere mensen en zette dat dan online. Ondanks de berg aan positieve reacties en uitspraken van mensen die riepen "Oh, als ik ooit bij jou kan bestellen.." was ik er nog niet toe om professioneel te gaan produceren. Wel noemde ik het voor de grap mijn 'backup plan' voor als ik ooit mijn (behoorlijk stressvolle) baan als videogames ontwikkelaar helemaal zat zou worden.


In oktober 2020, toen ik voor de zoveelste keer diep in de nacht aan het werk was omdat ik tegen een specifiek probleem aanliep, ondanks een belofte aan mezelf om het rustiger aan te doen, was ik er helemaal klaar mee. De volgende dag vroeg iemand in de appgroep van mijn geliefde clubje Groentefundementalisten waar je nou echt fantastische vegan camembert kon kopen waarop het antwoord "Sherida :'D" was.

In dat moment besloot ik dat ik een carrièreswitch ging maken en 2 uur later lag de eerste draft van PLANTBEEST op tafel.

Met hulp, advies en aanmoediging van de fantastische mensen om me heen heb ik in een hele korte tijd een pilot kunnen opzetten om PLANTBEEST van de grond te krijgen en al mijn ambachtelijke keukenbrouwsels nu met jullie te kunnen delen!


Wil je nog meer weten of heb je nou een fantastische suggestie voor een product dat je graag in een nieuw vegan jasje ziet? Klik dan op 1 van icoontjes hieronder om me een berichtje te sturen.


Eet smakelijk!!